auto auto 125365192 3792053870846037 2718578733179510501 o160536192816053640091 560x416 - Aliu: Ferizaj ka hapësira për trajtimin e pacientëve të infektuar me COVID-19

Kryetari i Komunës së Ferizajt, Agim Aliu, ka thënë se kanë filluar të marrin masa shtesë për ballafaqimin me COVID-19 , pas rritjes së numrit të rasteve pozitive në këtë qytet.

Aliu ka thënë se për këtë ata kanë mbajtur një mbledhje me shtabin emergjent lokal.

“Qendrën e Mjekësisë Familjare në Neredime, ta shndërrojmë në hapësirë për trajtimin e rasteve të infektuar dhe dyshuar me virusin COVID-19, të cilat referohen në Spitalin e Përgjithshëm të Ferizaj. Me hapësirën e re në QMF- Neredime rrisim kapacitetin në 50 shtretër shtesë për trajtimin e pacientëve”.

“Shkollën e papërdorur në Lloshkobare ta bëjmë gati si hapësirë alternative për trajtimin e pacientëve në rast rritjes së vazhdueshëm të kërkesës për hospitalizim. Hapësirat e objektit të vjetër të Qendrës Rajonale të Shëndetit Publik të rregullohen tërësisht në afat optimal për nevojat e trajtimit shëndetësor të pacientëve të infektuar apo dyshuar”.

“Me këto zgjidhje, Ferizaj mbulon nevojat për hapësira shëndetësore, duke pasur mjaftueshëm, për trajtimin e pacientëve të infektuar me virusin COVID-19. Po kështu, edhe medikamentet, pajisjet e materialet tjera mbrojtëse janë të bollshme për trajtimin e rasteve”, ka shkruar Aliu në rrjetin social Facebook.