w 16 560x416 - Mediat turke lavdërojnë Agim Aliun për bashkëpunim në shërimin e të lënduarve nga Ferizaj

Shumë media në Turqi kanë raportuar për dërgimin në Turqi të personave të cilët ishin lënduar pas shpërthimit të një bombole të gazit në Ferizaj.

Në mediat turke thuhet se kryetari i Ferizaj, Agim Aliu ka kërkuar ndihmë nga Ambasada Turke, në Prishtine që të i’u ndihmojë në shërimin e këtyre personave, shkruan Gazeta Infokus.

Edhe ndihma e institucioneve turke nuk ka munguar.

Sipas mediave turke intervenimi i shpejtë i kryetarit Aliu dhe gadishmëria e institucioneve turke ka bërë që të lënduarit të marrin tretmanin e nevojshëm në kohë sa më të shpejtë.

Kujtojmë deri me tani në Truqi janë dërguar 4 persona të lënduar nga shpërthimi i bombolës së gazit në Ferizaj, shkruan Gazeta Infokus.

Nga ky shpërthim janë lënduar mbi 40 persona, ku 16 kanë pësuar lëndime më të rënda.

Më poshtë gjeni linçet e disa nga mediave turke që kanë raportuar për këtë rast:

https://www.canakkalehaber.com/kosova-da-yanginda-yaralanan-2-kisi-turkiye-ye-getirildi/26128/?fbclid=IwAR2pbUGnryBKTaaKD3Tu_ZsSLZHLxP2FsTzfAhcUXeiLqF4ZnJVQkxt7mSA

https://www.medyagazete.com/asayis/kosovada-yanginda-yaralanan-2-kisi-turkiyeye-getirildi-h61306.html?fbclid=IwAR0m6qF_AqIaOV_MBxC2GyeDltbtbPAlK0ETL7dUeM8rJqeWWafVyFgdKd4

https://www.aa.com.tr/en/health/turkey-to-treat-6-victims-of-kosovo-explosion/2100696?fbclid=IwAR3bymzjPc9h-cCsGbFboG5Hnu47jAJSQ2JGuzgbZpVBviZ1vSniSnA_pos