auto auto 16spf1547644447 696x39116005441571 1 560x416 - Pas rënies së numrit të rasteve të reja rikthehen shërbimet spitalore në disa Reparte në Ferizaj

Pas rënies së numrit të rasteve pozitive me Covid19, shtabi emergjent në Komunën e Ferizajt në bashkëpunim me institucionet e nivelit qendror kanë filluar t’i rikthejnë shërbimet e rregullta në repartet e Gjinekologjisë, Kirurgjisë, Pediatrisë e të tjera, të cilat gjatë kohës së pandemisë ishin bartur në QKUK shkaku i mungesës së hapësirës spitalore.

“Shkaku i zvogëlimit të numrit të rasteve dhe për shkak të lirimit të hapësirave e kemi kthyer fillimisht repartin e Gjinekologjisë me shërbime dhe kemi siguruar që hyrja të jetë e veçantë për nënat shtatzëna që të mos rrezikohen nga infektimet eventuale. Ndërkaq tash jemi në fazën e dytë për lirimin e hapësirës së Kirurgjisë dhe Ortopedisë, dhe besoj se të shtunën më 19 shtator do të fillojmë me trajtimin e pacientëve në këto reparte”, ka thënë Zeqiri.