gplayed6001 560x416 - ​Ky lloj virusi vjedh informacionin tuaj financiar në telefonat Android

GPlayed është një trojan i ri që sulmon pajisjet Android duke vepruar si një shërbim i ligjshëm i shërbimit Google.

Virusi është zbuluar nga studiuesit që pretendojnë të jetë një shërbim i Google në pajisjet e infektuara Android.

Malware “GPlayed” etiketon veten si “Google Play Marketplace” dhe përdor një ikonë shumë të ngjashme me aplikacionin standard Google Play për të mashtruar viktimat duke besuar se softueri është i ligjshëm.

Sipas studiuesve nga Cisco Talos, GPlayed është “jashtëzakonisht i fuqishëm” dhe vetitë kryesore të tij janë fleksibiliteti dhe aftësia për t’u adaptuar pas vendosjes në pajisje.

Virusi ka një infrastrukturë modulare, e cila mund të ngarkojë në distancë ngarkesat e instaluara në kohë reale, që do të thotë se hakerët mund të shtojnë veprime shtesë brenda tij pa pasur nevojë ta përditësojnë.

Përmbajtjet që i merr Ferizaj24 nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.
Ferizaj24 botohet në www.ferizaj24.info dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.