unnamed 6 91 560x374 - Apple shqyrton idenë e përdorimit të iPhone si pasaportë

Telefonat tanë janë kryesisht pajisje të personalizuara dhe në disa situata ata tashmë mund të përdoren për identifikim.

Apple dëshiron që ky segment të rritet në një nivel të ri, duke sugjeruar që iPhone të përdoren si pasaporta.

Kjo është treguar nga patentat e zbuluara kohët e fundit në të cilat iPhone ka potencial që të përdoret si pasaportë me ndihmën e një depo të sigurt dhe përdorimin e RFID.

Patenta gjithashtu i referohet përdorimit në rritje të pajisjeve të pasaportave. Ato përfaqësojnë pasaportat me një çip të ndërtuar që përmban informacion rreth personit, si emri, data e lindjes, vendi i origjinës dhe të ngjashme.

Kjo do të thotë se ajo që Apple sugjeron nuk përfaqëson lajmin, por vetëm modelin në një formë tjetër.

Është padyshim një ide interesante, ku përdoruesit do të jenë në gjendje të ruajnë gjithë informacionin e tyre në një pajisje, por pyetja mbetet se si funksionon siguria për modelet e tilla.

Meqë telefonat e mençur janë të ndjeshëm ndaj hakerëve, keqdashësve, vjedhjeve dhe të tjerave, pyetja është nëse ka kuptim të përdorim diçka të ndjeshme si pasaportë.

Përmbajtjet që i merr Ferizaj24 nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.
Ferizaj24 botohet në www.ferizaj24.info dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.