screenshot 1 1539627038 51458801 560x347 - Bechtel-Enka vazhdon punimet për autostradën, përkundër vendimit të Hanit të Elezit

MI: Nuk është kompetencë e kryetarit Suma të ndal punimet në autostradë
Në autostradën “Arbën Xhaferi” ende po vazhdojnë punimet, përkundër që ato i ka ndërprerë kryetari i komunës së Hanit të Elezit.

Problemet që paraqiten në këtë komunë nga ana e punimeve janë evidente.

Rruga që lidhë fshatin Paldenicë me rrugën kryesore të qytetit të Hanit të Elezit është e bllokuar që nga muaji shkurt dhe nuk është funksionalizuar as pas tre muajve siç ishte paraparë.

Për këtë, punëkryesi në autoudhë, Bechtel Enka u kishte premtuar këtyre banorëve që do të ndërtojë një urë, që do t’u mundësonte atyre çasjen më të lehtë në qytet, por edhe në pronat e tyre matanë rrugës.

Për këta banorë nuk është problem vetëm çasja në pjesën tjetër të qytetit por edhe dëmet që janë shkaktuar nga ndërtimi i autostradës.

Për problemin e tyre, banorët e fashtit Paldenicë i janë drejtuar komunës me ankesa e po ashtu edhe kanë protestuar. Kështu javën e kaluar, kryetari i Komunës së Hanit të Elezit ka ndërprerë punimet e kompanisë Bechtel Enka në këtë zonë.

Por, Ministria e Infrastrukturës në një përgjigje me shkrim për T7 thotë që nuk është kompetencë e kryetarit të Komunës të ndërprejë punime në autostradë.

Për të zgjidhur këtë çështje banorët e fshatit Paldenicë, bashkë me kryetarin e Komunës së Hanit të Elezit kanë kërkuar një takim me Kryeministrin e Kosovës, Ramush Haradinaj. Sipas tyre, ky takim është i nevojshëm për të gjetur një zgjidLexo më shumë në: https://www.gazetaexpress.com/lajme/bechtel-enka-vazhdon-punimet-ne-autostrade-perkunder-vendimit-te-hanit-te-elezit-585585/?utm_source=referral&utm_medium=web&utm_campaign=copyrighthje.

Përmbajtjet që i merr Ferizaj24 nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.
Ferizaj24 botohet në www.ferizaj24.info dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.