dominoal karikimi i telefonit 720x4501 560x416 - Çdo herë që ju rimbushni baterinë tuaj, në të vërtetë, shkurtoni jetëgjatësinë e saj

Edhe pse prodhuesit e telefonisë mobile pohojnë se çdo version i ri përmirëson jetën e baterisë, ne kemi përshtypjen se është e kundërta. Pse është kështu?

Kjo është ndoshta për shkak të humbjes së kapacitetit, që do të thotë se një pjesë e caktuar e energjisë humbet, shkruan “Daily Mail”.

Përqindja e fuqisë së humbur rritet çdo herë që lidhni pajisjen tuaj me karikusin. Pra, çdo herë që rimbushni baterinë tuaj, ju, në të vërtetë, shkurtoni jetën e saj.

Edhe pse duket vazhdimisht bateria e rimbushur, ajo do të jetë e pamundur të zgjasë përgjithmonë.

Humbje e kapacitetit është pasojë e ligjit të dytë të termodinamikës, dhe sa herë që ajo merr disa përditësime, ka një humbje të caktuar të pariparueshme të energjisë.

Çdo herë që bateria është e mbushur ose e shpenzuar, humbet një sasi e vogël e energjisë, me pak humbje të kapacitetit të baterisë që nuk mund të kompensohet.

Sa më shumë që përdorni baterinë, aq më shumë energji ju humbni dhe bateria do të arrijë pikën kur nuk mund të ngarkohet më.

Përmbajtjet që i merr Ferizaj24 nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.
Ferizaj24 botohet në www.ferizaj24.info dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.