43624aad password header1 560x416 - Cilat janë 25 fjalëkalimet më të këqija të 2018-tës?

Firma e sigurisë SplashData siç ndodh çdo vit edhe për vitin që lamë pas ka përpiluar një listë të 25 fjalëkalimeve më të këqija.

Këtë listë edhe për një tjetër vit e kryeson fjalëkalimi i famshëm, 123456, shoqëruar nga fjalëkalimi password. Në listën e 10 fjalëkalimeve më të këqija, 5 prej tyre janë derivat i të parit.

Këshilla jonë është kjo, përdorni fjalëkalime të gjata dhe të ndryshme për çdo uebfaqe që vizitoni. Nëse keni probleme me mbajtjen mend atëherë përdorni një menaxher të fjalëkalimeve si LastPass apo 1Password. Informacionet e ofruara nga SplashData janë të bazuara në miliona skedarë të publikuara që përmbajnë fjalëkalime të vjedhura në 2018-tën.

 

 

Lista e 25 fjalëkalimeve më të këqija të 2018-tës është kjo:
1. 123456
2. password
3. 123456789
4. 12345678
5. 12345
6. 111111
7. 1234567
8. sunshine
9. qwerty
10. iloveyou
11. princess
12. admin
13. welcome
14. 666666
15. abc123
16. football
17. 123123
18. monkey
19. 654321
20. !@#$%^&*
21. charlie
22. aa123456
23. donald
24. password1
25. qwerty123

Përmbajtjet që i merr Ferizaj24 nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.
Ferizaj24 botohet në www.ferizaj24.info dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.