edhe pse ka madhesine e gjysmes se fushes se futbollit ne ishullin shkembor te afrikes jetojne 500 persona foto 560x416 - Edhe pse ka madhësinë e gjysmës së fushës së futbollit, në ishullin shkëmbor të Afrikës jetojnë 500 persona (Foto)

Ishulli shkëmbor Migingo në liqenin Victoria është i mbuluar me shtëpi të vogla të punuara nga metali, brenda të cilave jetojnë 500 banorë edhe pse ishulli ka madhësinë e gjysmës së fushës së futbollit.

Kur i afroheni këtij ishulli asgjë tjetër nuk mund të shihni përpos shufrave dhe dyerve të metalta, që e kanë bërë këtë vend të duket nga ajri si një breshkë e punuar nga metali, transmeton Telegrafi.

Ky ishull për dekada ka qenë burim i tensioneve mes Ugandës dhe Kenisë, të cilët nuk arritën të vendosin se kujt i takon. Madje në një moment të caktuar për pak sa nuk kishte filluar “lufta më e vogël” në Afrikë për shkak të këtij ishulli.

Komuniteti në ishull jeton nga peshkimi që u sjell të ardhura për të mbetur gjallë, kurse në vitin 2009 në të jetonin vetëm 131 persona dhe nuk i janë dashur 9 vite të kalojnë që numri i tyre të rritet në 500.

Isaac Buhinza, 22-vjeç, nga Uganda, thotë se peshkimin ia mësoi i ati kurse për asnjë ditë nuk kishte vijuar mësimit.

“Nuk e di se cilit vend i takon ishulli. Unë thjesht jetoj aty”, ka shtuar Buhinza. /Telegrafi/

edhe pse ka madhesine e gjysmes se fushes se futbollit ne ishullin shkembor te afrikes jetojne 500 persona foto - Edhe pse ka madhësinë e gjysmës së fushës së futbollit, në ishullin shkëmbor të Afrikës jetojnë 500 persona (Foto)

edhe pse ka madhesine e gjysmes se fushes se futbollit ne ishullin shkembor te afrikes jetojne 500 persona foto 1 - Edhe pse ka madhësinë e gjysmës së fushës së futbollit, në ishullin shkëmbor të Afrikës jetojnë 500 persona (Foto)

edhe pse ka madhesine e gjysmes se fushes se futbollit ne ishullin shkembor te afrikes jetojne 500 persona foto 2 - Edhe pse ka madhësinë e gjysmës së fushës së futbollit, në ishullin shkëmbor të Afrikës jetojnë 500 persona (Foto)

edhe pse ka madhesine e gjysmes se fushes se futbollit ne ishullin shkembor te afrikes jetojne 500 persona foto 3 - Edhe pse ka madhësinë e gjysmës së fushës së futbollit, në ishullin shkëmbor të Afrikës jetojnë 500 persona (Foto)

edhe pse ka madhesine e gjysmes se fushes se futbollit ne ishullin shkembor te afrikes jetojne 500 persona foto 4 - Edhe pse ka madhësinë e gjysmës së fushës së futbollit, në ishullin shkëmbor të Afrikës jetojnë 500 persona (Foto)

edhe pse ka madhesine e gjysmes se fushes se futbollit ne ishullin shkembor te afrikes jetojne 500 persona foto 5 - Edhe pse ka madhësinë e gjysmës së fushës së futbollit, në ishullin shkëmbor të Afrikës jetojnë 500 persona (Foto)

edhe pse ka madhesine e gjysmes se fushes se futbollit ne ishullin shkembor te afrikes jetojne 500 persona foto 6 - Edhe pse ka madhësinë e gjysmës së fushës së futbollit, në ishullin shkëmbor të Afrikës jetojnë 500 persona (Foto)

edhe pse ka madhesine e gjysmes se fushes se futbollit ne ishullin shkembor te afrikes jetojne 500 persona foto 7 - Edhe pse ka madhësinë e gjysmës së fushës së futbollit, në ishullin shkëmbor të Afrikës jetojnë 500 persona (Foto)

edhe pse ka madhesine e gjysmes se fushes se futbollit ne ishullin shkembor te afrikes jetojne 500 persona foto 8 - Edhe pse ka madhësinë e gjysmës së fushës së futbollit, në ishullin shkëmbor të Afrikës jetojnë 500 persona (Foto)

edhe pse ka madhesine e gjysmes se fushes se futbollit ne ishullin shkembor te afrikes jetojne 500 persona foto 9 - Edhe pse ka madhësinë e gjysmës së fushës së futbollit, në ishullin shkëmbor të Afrikës jetojnë 500 persona (Foto)

edhe pse ka madhesine e gjysmes se fushes se futbollit ne ishullin shkembor te afrikes jetojne 500 persona foto 10 - Edhe pse ka madhësinë e gjysmës së fushës së futbollit, në ishullin shkëmbor të Afrikës jetojnë 500 persona (Foto)

edhe pse ka madhesine e gjysmes se fushes se futbollit ne ishullin shkembor te afrikes jetojne 500 persona foto 11 - Edhe pse ka madhësinë e gjysmës së fushës së futbollit, në ishullin shkëmbor të Afrikës jetojnë 500 persona (Foto)

edhe pse ka madhesine e gjysmes se fushes se futbollit ne ishullin shkembor te afrikes jetojne 500 persona foto 12 - Edhe pse ka madhësinë e gjysmës së fushës së futbollit, në ishullin shkëmbor të Afrikës jetojnë 500 persona (Foto)

edhe pse ka madhesine e gjysmes se fushes se futbollit ne ishullin shkembor te afrikes jetojne 500 persona foto 13 - Edhe pse ka madhësinë e gjysmës së fushës së futbollit, në ishullin shkëmbor të Afrikës jetojnë 500 persona (Foto)

edhe pse ka madhesine e gjysmes se fushes se futbollit ne ishullin shkembor te afrikes jetojne 500 persona foto 14 - Edhe pse ka madhësinë e gjysmës së fushës së futbollit, në ishullin shkëmbor të Afrikës jetojnë 500 persona (Foto)

edhe pse ka madhesine e gjysmes se fushes se futbollit ne ishullin shkembor te afrikes jetojne 500 persona foto 15 - Edhe pse ka madhësinë e gjysmës së fushës së futbollit, në ishullin shkëmbor të Afrikës jetojnë 500 persona (Foto)

edhe pse ka madhesine e gjysmes se fushes se futbollit ne ishullin shkembor te afrikes jetojne 500 persona foto 16 - Edhe pse ka madhësinë e gjysmës së fushës së futbollit, në ishullin shkëmbor të Afrikës jetojnë 500 persona (Foto)

edhe pse ka madhesine e gjysmes se fushes se futbollit ne ishullin shkembor te afrikes jetojne 500 persona foto 17 - Edhe pse ka madhësinë e gjysmës së fushës së futbollit, në ishullin shkëmbor të Afrikës jetojnë 500 persona (Foto)

edhe pse ka madhesine e gjysmes se fushes se futbollit ne ishullin shkembor te afrikes jetojne 500 persona foto 18 - Edhe pse ka madhësinë e gjysmës së fushës së futbollit, në ishullin shkëmbor të Afrikës jetojnë 500 persona (Foto)

edhe pse ka madhesine e gjysmes se fushes se futbollit ne ishullin shkembor te afrikes jetojne 500 persona foto 19 - Edhe pse ka madhësinë e gjysmës së fushës së futbollit, në ishullin shkëmbor të Afrikës jetojnë 500 persona (Foto)

edhe pse ka madhesine e gjysmes se fushes se futbollit ne ishullin shkembor te afrikes jetojne 500 persona foto 20 - Edhe pse ka madhësinë e gjysmës së fushës së futbollit, në ishullin shkëmbor të Afrikës jetojnë 500 persona (Foto)

edhe pse ka madhesine e gjysmes se fushes se futbollit ne ishullin shkembor te afrikes jetojne 500 persona foto 21 - Edhe pse ka madhësinë e gjysmës së fushës së futbollit, në ishullin shkëmbor të Afrikës jetojnë 500 persona (Foto)

edhe pse ka madhesine e gjysmes se fushes se futbollit ne ishullin shkembor te afrikes jetojne 500 persona foto 22 - Edhe pse ka madhësinë e gjysmës së fushës së futbollit, në ishullin shkëmbor të Afrikës jetojnë 500 persona (Foto)

Përmbajtjet që i merr Ferizaj24 nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.
Ferizaj24 botohet në www.ferizaj24.info dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.