wifi router1 560x416 - Katër këshilla të thjeshta për internet shumë më të shpejtë

Me këto këshilla nuk do të keni probleme më me Wi-Fi

Shumica e ofruesve të internetit pretendojnë se ofrojnë shpejtësinë më të mirë të internetit, por pse atëherë kjo shpesh rezulton të jetë me të vërtetë i ngadaltë? Mund të jetë me të vërtetë zhgënjyese kur doni të shkarkoni diçka ose thjesht dëshironi të shikoni film.

Arritja e ofruesit tuaj të internetit mund të jetë e vështirë, por për fat të mirë ka shumë gjëra që mund të bëni vetë për të përshpejtuar lidhjen tuaj në internet.

Vendi – Valët WiFi janë në të vërtetë e njëjta gjë si valët e radios, por ato janë shumë më të shkurtra. Kjo do të thotë se sa më larg ju jeni ulur nga routeri, aq më i ngadalët do të jetë interneti juaj. Ruteri mesatar arrin vetëm rreth 45 metra! Plus, muret gjithashtu ngadalësojnë sinjalin. Me fjalë të tjera; shpejtësia juaj e WiFi-së ndikohet shumë nga vendi ku vendosni routerin tuaj. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të vendosni routerin në qendër të shtëpisë tuaj dhe mundësisht jo në një dollap.

Kati – Ju nuk dueht të vendosni router në dysheme; sinjali ka vështirësi në marrjen e materialeve të caktuara. Përveç kësaj, shumica e ruterëve janë bërë në mënyrë të tillë që të dërgojnë sinjalin e tyre pak më poshtë. Pra, është më mirë të vendosni routerin tuaj në krye të diçkaje.

Elektronikë – Është gjithashtu e rëndësishme të mbani routerin tuaj larg nga pajisjet e tjera elektronike. Këto mund të ndikojnë në sinjalin e routerit dhe ato ndikojnë negativisht në këtë sinjal.

Antenat – Një rregull tjetër është rregullimi i dy antenave të pajisjes. Sigurohuni që një antenë të jetë horizontalisht dhe tjetra në një drejtim vertikal; në këtë mënyrë ju do të keni shansin më të mirë për të gjitha pajisjet tuaja që të merrni internetin e duhur.

Përmbajtjet që i merr Ferizaj24 nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.
Ferizaj24 botohet në www.ferizaj24.info dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.