183101 190245171010483 135933516441649 511768 188324 n1 560x396 - Kështu dukej Ferizaj në vitin 1903 (Foto)

Këtu ju kemi sjellë disa fotografi të qytetit të Ferizajt nga më larg se një shekull, janë foto të realizuar në vitin 1903 nga albanologu hungarez, Baroni Franc Nopça, i cili fatmirësisht kishe marrë edhe një ‘kodak’ me vete.

Shkencëtari dhe albanologu hungarez, Baroni Franc Nopça, udhëtoi shpesh në Shqipëri dhe në jug të Ballkanit (Bosnje, Kosovë, Maqedoni, Serbi) midis vitit 1903 dhe Luftës së Parë Botërore.

183101 190245171010483 135933516441649 511768 188324 n1 1 - Kështu dukej Ferizaj në vitin 1903 (Foto)

ferizaj11 - Kështu dukej Ferizaj në vitin 1903 (Foto)