ditari i shkolles ferizaj24 560x416 - Këto do të jenë pagat e mësimdhënësve me projektligjin e ri (Dokument)

Qeveria e Kosovës e ka hartuar projektligjin për pagat, i cili nuk do të lë më mundësinë e abuzimit me rritjen e pagave, por do t’i përcaktoj pagat e të gjitha kategorike të personave që paguhen nga buxheti i Kosovës.

Projektligji i hartuar nga grupi punues i udhëhequr nga Ministria e Administratës Publike, ku janë të përcaktuar koeficientët.

Mësimdhënësit në shkolla të mesme do të kenë pagën 515 euro, që janë radhitur në të njëjtin nivel edhe me doganierët.

Ndërkaq, mësimdhënësit në shkolla fillore do të paguhet me pagë prej 466 euro, njëjti sikurse pedagogët dhe psikologët.

Kategoria të punësuarve në arsimin parauniversitar përfiton edhe një shtesë për përformancë.

Ky projektligjit të siguruar nga Veriu.info pritet që gjatë javës së ardhshme të miratohet në Qeveri.

Këta janë koeficientët për mësimdhënësit, të cilët do të shumëzohen me 239 euro.

doc1 - Këto do të jenë pagat e mësimdhënësve me projektligjin e ri (Dokument)

Përmbajtjet që i merr Ferizaj24 nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.
Ferizaj24 botohet në www.ferizaj24.info dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.