6072d3cf4943790018bb1cf7 e16182225488161 560x416 - Marsi bëhet blu, NASA publikon imazhin spektakolar

NASA ka publikuar një fotografi mahnitëse se si duket Marsi nga hapësira. Fotoja tregon një zonë të mbuluar nga një “det” me duna blu. Dunat e rërës mbulojnë pjesën polare të planetit, ku temperaturat mund të arrijnë deri në -150C.

Vihen re dhe duna të verdha ose portokalli që nënkuptojnë klimë më të ngrohtë dhe dunat blu që tregojnë klimën më të ftohtë. Sipas NASA-s, në të vërtetë dunat mbulojnë një zonë me madhësinë e Teksasit, shtetit të dytë më të madh në SHBA që ka një sipërfaqe prej rreth 695,662 km².

1618145145 mars1 - Marsi bëhet blu, NASA publikon imazhin spektakolar

Imazhi u kap nga orbiteri Odyssey duke përdorur Sistemin e Imazheve të Termike (THEMIS) për një pamje të qartë dhe me definicion të lartë. Imazhi është pjesë e një grupi të veçantë fotografish për të përkujtuar 20 vjetorin e Odyssey, e cila është anija kozmike me punën më të gjatë në histori.