lojera fati 850x594 770x439 c1 560x416 - Mbyllen kazino e bastore në Ferizaj

Në Ferizaj janë mbyllur 4 kazino dhe bastore për shkak të mosrespektimit të ligjeve në fuqi.

Ditë më parë, Kryetari i Komunës së Ferizajt, Agim Aliu ka formuar një komision komunal me përbërje nga Inspektorati Komunal dhe përfaqësues nga drejtoritë komunale, i cili drejtohet nga inspektorati komunal, me qëllim zbatimin e ligjit dhe kontrollimin e kushteve të tjera teknike-sanitare të lokaleve që zhvillojnë veprimtarinë e lojërave të fatit.

Ky aksion i ndërmarrë nga qeverisja lokale, ka rezultuar me mbylljen e 4 nga 6 lokalet e inspektuara të lojërave të fatit, përkatësisht kazinove dhe bastoreve që kanë zhvilluar këtë veprimtari në rrugën “Enver Topalli”.

Shkak për mbylljen e këtyre lokaleve është mosrespektimi i distancës së paraparë ndaj objekteve të rëndësisë publike, të parapara me ligjet në fuqi, mungesa e kushteve minimalo-teknike, mungesa e dokumentacionit sanitar dhe parregullsi të tjera.

Siç njofton Komuna e Ferizajt, ngjashëm do të veprohet në të gjithë territorin e Ferizajt me lokalet e kësaj veprimtarie që nuk plotësojnë kushtet ligjore, pasi aksioni do të vazhdojë edhe ditëve në vijim.

Respektimi i distancës së këtyre lokaleve me objektet e rëndësisë publike siç janë shkollat, objektet e kultit fetar, objektet e trashëgimisë kulturore e të tjera, është kusht i pashmangshëm që duhet të plotësohet për operimin e tyre.

Kryetari i Ferizajt, Agim Aliu është i vendosur që të garantojë zbatimin e ligjit, rrjedhimisht edhe luftimin e dukurive negative që cenojnë familjen, mirëqenien ekonomike të qytetarëve ferizajas dhe veçanërisht komunitetin e të rinjve.

Ky aksion paraqet hapin konkret drejt realizimit të platformës qeverisëse të kryetarit Aliu në drejtim të një shoqërie dhe familje të shëndosh, gjithmonë në zbatim dhe harmoni me ligjet në fuqi që rregullojnë këtë fushë.

Përmbajtjet që i merr Ferizaj24 nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.
Ferizaj24 botohet në www.ferizaj24.info dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.