roaming 780x439 11 560x416 - Hiqet Roamingu për qytetarët e Ballkanit Perëndimor, lansohet fushat për agjendën digjitale në Kosovë

Nga sot hiqet Roamingu për qytetarët e Ballkanit Perëndimor, ku përfshihet edhe Kosova.

Ambasadorët e BE-së në Kosovë dhe Mal të Zi, Tomash Sunjog dhe Oana Kristina Popa, shënuan sot fillimin e epokës pa tarifë Roaming në Ballkanin Perëndimor. Në një bisedë telefonike, të dy ambasadorët folën për rëndësinë e kësaj arritjeje për qytetarët e Ballkanit Perëndimor, si rezultat i kontributit të BE-së.

Në këtë mënyrë ambasadorët lasuan një fushatë njëmujore të BE-së në Kosovë të quajtur “#EUconnects 4 #FutureIsDigital”. Fushata do të paraqesë përfitimet e paketës së investimeve prej 9 miliardë eurosh të BE-së për Ballkanin Perëndimor për rimëkëmbjen post-pandemike përmes Planit Ekonomik dhe të Investiv. Agjenda digjitale është pika qendrore e fushatës.

“Sa ditë e mirë për një telefonatë me Malin e Zi! Tarifat roaming kanë marrë fund që nga sot,” tha Shefi i Zyrës së BE-së/Përfaqësuesi i Posaçëm i BE-së në Kosovë, Tomash Sunjog, në një bisedë me homologen e tij në Podgoricë. “Kudo që njerëzit zgjedhin të jenë, ata tani mund të qëndrojnë në kontakt me të dashurit e tyre pa tarifa roaming.”

“Është një ditë e shkëlqyer për të gjithë dhe një mundësi e shkëlqyer për njerëzit që të mbajnë kontaktet derisa lëvizin në rajon. Jam krenare që BE-ja ka kontribuar në këtë arritje,” tha Shefja e Delegacionit të BE-së në Mal të Zi, Oana Kristina Popa.

Fillimi i marrëveshjes pa tarifat roaming dhe fillimi i fushatës “#EUconnects 4 #FutureIsDigital” ndodh në ditën kur Sllovenia merr Presidencën e Këshillit të BE-së. Në një bisedë telefonike me Ambasadorin Sunjog, e Ngarkuara me Punë e Ambasadës Sllovene në Kosovë, Tina Lampelj, tha se Ballkani Perëndimor është një nga prioritetet e Sllovenisë dhe ata duan të shohin më shumë ditë si kjo, kur njerëzit zhvillojnë kontaktet më shumë.

Të dy bisedat janë regjistruar dhe mund t’i gjeni KËTU.

Fushata “#EUconnects 4 #FutureIsDigital” do të zhvillohet gjatë mujit korrikut 2021 dhe do të përbëhet nga tre komponentë: fillimi i epokës pa tarifat roaming në Ballkanin Perëndimor, digjitalizimi i bizneseve dhe start-up-et digjitale.

Në komunikatën për media nga zyra e BE-së thuhet se “Investimi në një të ardhme digjitale është pjesë e Agjendës Digjitale të BE-së, një nga kapitujt e Planit Ekonomik dhe të Investiv të BE-së për Ballkanin Perëndimor. Digjitalizimi paraqet një mundësi që ekonomitë në rajon të kontribuojnë në zhvillim të qëndrueshëm ekonomik dhe shërbime më të mira publike për qytetarët përmes zgjidhjeve digjitale”.

Përmbajtjet që i merr Ferizaj24 nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.
Ferizaj24 botohet në www.ferizaj24.info dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.