auto 1115430832391 560x416 - Pemët vishen me xhaketa në Ferizaj, që t’i marrin njerëzit në nevojë

Tash kur koha është ftohur, shumë qytetarë që jetojnë me social nuk kanë kushte për blerje të një xhakete më të trash për të mos ndjerë të ftohtit e dimrit.

Në Turqi dhe Bullgari, njerëzit kanë ndërmarrë një veprim human duke vendosur xhaketa dhe xhupa nëpër pemë për të pastrehët dhe ata me kushte të rënda ekonomike.

Ky veprim humanitar ka filluar të bëhet edhe në Kosovë, përkatësisht në qytetin e Ferizajt.

Siç shihet në këtë video të postuar me një grup të mbyllur në facebook, xhaketa është e vendosur në pemë, në mënyrë që kushdo që ka nevojë të merr atë.

Një gjest ky mjaftë human në këtë mot të ftohtë.

auto xhaketa315430832411 - Pemët vishen me xhaketa në Ferizaj, që t’i marrin njerëzit në nevojë

auto xhaketa215430832411 - Pemët vishen me xhaketa në Ferizaj, që t’i marrin njerëzit në nevojë

auto xhaketaa115430832421 - Pemët vishen me xhaketa në Ferizaj, që t’i marrin njerëzit në nevojë

Përmbajtjet që i merr Ferizaj24 nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.
Ferizaj24 botohet në www.ferizaj24.info dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.