protestat trepca 730x4401 560x416 - Punëtorët e Trepçës protestojnë para Qeverisë

Punëtorët e minierës Trepça ashtu siç ishte parlajmëruar edhe më parë kanë protestuar sot në Prishtinë. Sindikata e Punëtorëve të Trepçës ka kërkuar të përfshihet në draftstatutin e ndërmarrjes.

Ata mbanin pankarta “Trepça është e jona”, “Trepça është pasuri kombëtare”.

E kryesuesi i Bordit të Trepçës, Ardian Syla, thotë se kërkesat e punëtorëve nuk mund të përfshihen në statut, pasi kanë kosto të lartë dhe mund të jenë pengesë për zhvillimin e ndërmarrjes.

Më 18 dhe 19 qershor 2018, minatorët e Trepçës mbajtën grevë një orëshe të pakënaqur për përmbajtjen e draft statutit të Trepçës. Por nëse kërkesat e tyre e për këtë çështje nuk merren parasysh, atëherë, ata thonë se do të vazhdojë me greva, e madje edhe kërcënojnë me eskalimin e tyre.

protesta minatoret 730x4111 - Punëtorët e Trepçës protestojnë para Qeverisë

protesta trepca 730x4111 - Punëtorët e Trepçës protestojnë para Qeverisë

Përmbajtjet që i merr Ferizaj24 nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.
Ferizaj24 botohet në www.ferizaj24.info dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.