hoti avdullah 780x4391 1 560x416 - Qeveria vendos masa shtesë në luftën ndaj pandemisë COVID-19

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti pas përfundimit të takimit të Këshillit të Sigurisë, është marr vendim që të shtohen masat shtesë pas gjendjes së krijuar nga pandemia COVID-19.

Hoti në një konferencë për medie, ka thënë se gjendja po rëndohet.

Kryeministri tha se në mbledhjen e Qeverisë do të vendosen edhe për masa shtesë të propozuara nga IKSHPK dhe Ministria e Financave.

“Menjëherë sot do të votojmë një listë të gjatë shtesë të propozuar nga IKSHPK dhe Ministria e Shëndetësisë. Ministria e Financave ka dhënë 9.2 milionë euro.”

Masat shtesë që do të propozohen sot në mbledhjen elektronike të Qeverisë do të jenë më shumë me rigoroze.

“Siç e keni parë nga shifrat, gjendja po rëndohet. Jemi në limitet e kapacitetet. Jemi duke krijuar kapacitete shtesë. Javëve të fundit kemi marr disa vendime për masa të reja. Kemi shqyrtuar dy skenare. Skenari i parë shtimi i disa masave dhe seknari i dytë shpallja e gjendjes së jashtëzakonshme. Sapo e kryem edhe mbledhjen e Këshillit e Sigurisë, kemi marr vendim që shkojmë me skenarin e parë. Ku në mbledhjen e Qeverisë do të miratohen disa nga masat. Masat do të janë rigorozitet që kemi marr, siç janë maska, distanca dhe higjiena”, tha Hoti.

Vetëm gjatë tre ditëve të fundit, në Kosovë janë shënuar 615 raste me COVID-19 pozitiv.

Ndërkaq, numri i përgjithshëm i të infektuarve deri të shtunën ka arritur në 4,715 nga 27,723 teste të bëra, ndërsa janë shënuar 101 raste të vdekjeve.