7b4c1bec 15b9 47c3 a22d 08bc5e0f40e21 560x416 - Si mund ta dini sa kushton zhdoganimi për makinen tuaj?

Qeveria e Kosovës ka miratuar ndryshimet në ligjin e akcizës, i cili ka filluar të implementohet nga data 1 Korrik 2011.

Kurse normat e takses Doganore (10%) dhe TVSH-së (16%) mbesin të njejta dhe aplikohen në vlerën e automjetit. Vlera e automjetit (përveç atyre të reja) përcaktohet nga Dogana e Kosovës përmes katalogëve ndërkombëtar mbi autorizimin dhe vlerat e automjeteve.

Shembull:

Automjeti 12 vjet i vjetër që ka madhësi të motorit deri në 2000cc, i vlerësuar me 2500 euro vlerë kalkulohet si në vijim:

2500 x 10% = 250 (taksa doganore)

+1000 (akciza)

+ (2500+250+1000) x 16% = 600 (TVSH-ja)

——————————————————–

Totali i zhdoganimit = 1850 Euro

Përmbajtjet që i merr Ferizaj24 nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.
Ferizaj24 botohet në www.ferizaj24.info dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.