m 1532409613 8472860 633x3301 560x330 - Sot hapet pikë kalimi kufitar i revitalizuar ndërmjet Kosovës dhe Shqipërisë në Morinë

Sot hapet pikë kalimi kufitar i revitalizuar ndërmjet Kosovës dhe Shqipërisë, në Morinë. Revitalizimi i pikë kalimit përfshin kabina të reja kontrolluese, sistem elektronik dhe ndërtesën administrative të cilat do të mundësojnë zbatimin e menaxhimit të integruar të kufirit. Pikë kalimi kufitar në Morinë e mbulon pjesën më të madhe të qarkullimit të mallrave përmes Kosovës, si dhe pothuajse të gjithë trafikun turistik që hyn në Shqipëri nga verilindja.

Projekti prej një milion euro, i financuar nga Delegacioni i BE-së në Shqipëri, ofron infrastrukturë për kontrolle efikase të kufirit, në përputhje me kërkesat e BE-së duke pasur parasysh standardet e Schengenit.
Pikë kalimi i rindërtuar kufitar mbështet punën e policisë kufitare dhe të migracionit, duke kontribuar në arritjen e efikasitetit më të lartë dhe performancën më të mirë.
Në ceremoni marrin pjesë shefat e BE-së në Kosovë dhe Shqipëri, Nataliya Apostolova dhe Romana Vlahutin, zëvendëskryeministri i Kosovës, Enver Hoxhaj, si dhe ministri i Punëve të Brendshme të Shqipërisë, Fatmir Xhafaj.

Përmbajtjet që i merr Ferizaj24 nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.
Ferizaj24 botohet në www.ferizaj24.info dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.