Pastrimi 696x5221 560x416 - Sot në 26 komuna Aksioni “Ta pastrojmë dhe gjelbërojmë Kosovën”

Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Mjedisit me moton “Ta pastrojmë dhe gjelbërojmë Kosovën”.

Aksioni Ta Pastrojmë Kosovën do të realizohet ne 26 komuna të Kosovës, ku deri me tani aksionit i janë përgjigjur pozitivisht të gjitha ndërmarrjet publike të pastrimit të mbeturinave, 10 ndërmarrje private të cilat do të ofrojnë makinerinë e tyre, FSK dhe pritet mobilizimi i mbi 10 mijë vullnetarëve dhe pastrimi i 78 deponive ilegale

Aktivitetet që do të zhvillohen:

· Prishtinë: Aksioni i Pastrimit të deponisë ilegale të mbeturinave në lagjen Arbëria në Prishtinë, rruga Prishtinë Obiliq ( tek ura në hyrje të Obiliqit): Ora 09:00

· Fushë Kosovë: Pastrimi i deponisë në lagjen Rome (lagja 029): Ora 11:30

Obiliq: Manifestimi qendror: Pastrimi i lagjes së Romëve, mbjellje drunjësh, rregullimi i kanalizimit te dëmtuar: Ora 15:00. Me pjesëmarrjen edhe të:

Ramush Haradinaj- Kryeministër i Kosovës

Albena Reshitaj- Ministre e MMPH-së

Xhafer Gashi- Kryetar i Obiliqit

Christian Heldt- Ambasador i Gjermanisë në Kosovë

Rrahman Rama- Komandant i FSK-së

Luan Hasanaj- Let’s Do It Kosova

· Podujevë: Hapja në qendër të qytetit: Ora 08:00.

· Vushtrri: Hapja para qendrës së kulturës ‘Hasan Prishtina’ në bashkëpunim me Komunën. Pastrim i deponisë në fshatin Stanoc: Ora: 10:00

· Mitrovicë: Pastrimi i hapësirave përreth lumit Ibër- qytet ora 10:00, ndërsa manifestimi qendror, pastrim i deponisë në fshatin Bare: Ora 12:00.

· Ferizaj: Hapja e aksionit në ora: 13:30.

· Ferizaj- Mbjellja e Fidaneve- Parku “Liria”: Ora 13:30, me pjesëmarrjen edhe të ministres Reshitaj.

· Gjilan: Hapja e aksionit bëhet afër Kuvendit Komunal: Ora 10:00

· Viti: Hapja në ora 10:00 lokacioni , varrezat e qytetit,

· Kamenicë: Hapja ora 10:00 tek pishina Shkodra,.

· Hani i Elezit: Hapja ora 10:00 para Komunës.

· Shtërpcë: Hapja ora 10:00 në Drajkoc me përkrahje të Komunës me mjete logjistike.

· Gjakovë: Hapja ora 10:00 tek parku i qytetit , aksione do mbahen në te gjitha fshatrat, priten deri 5000 vullnetar.

· Istog: Hapja ora 11:00 para Shtëpisë së Kulturës.

· Klinë: Pastrimi i 5 deponive , hapja në ora 10:00

· Rahovec: Hapja ora 10:00 në oborrin e Komunës.

· Deçan: Hapja ora 10:00 tek ndërtesa e komunës, pastrimi i 5 deponive ilegale.

· Junik: Hapja në ora 09:00 në parkingun e Komunës.

· Shtime: Hapja ora 10:00 në ‘Sheshi UÇK ‘së

· Suharekë: Hapja ora 10:00 në qendër të qytetit

· Lipjan: Hapja ora 10:00 tek Komuna.

· Drenas: Hapja ora 10:00 në qendër të qytetit, aksion pastrimi i 5 deponive ilegale.

· Shtime, ora 17:00 , përmbyllja e aksionit, lokacioni te pishat, me pjesëmarrjen edhe të ministres Albena Reshitaj.

Përmbajtjet që i merr Ferizaj24 nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.
Ferizaj24 botohet në www.ferizaj24.info dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.