thirrje e hapur per muzikante nga onebeat balkans 560x416 - Thirrje e hapur për muzikantë nga “OneBeat Balkans”
thirrje e hapur per muzikante nga onebeat balkans - Thirrje e hapur për muzikantë nga “OneBeat Balkans”

OneBeat Balkans do të sjellë së bashku 15 muzikantë të përfshirë në shoqëri nga Shqipëria, Kroacia, Kosova, Maqedonia, Serbia dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës që të bashkëpunojnë për të krijuar muzikë dhe punë multidisiplinare, të udhëheqin punëtori publike dhe te bëjnë përdorimin e artit për të zhvilluar besimin dhe inkurajimin e zhvillimit ekonomik të një rajoni të ndarë. Ky program 24 ditor do të përfshijë një qëndrim 14 ditor të vendosur në Malet e Rugovës në Kosovë, pasuar nga një turne 10 ditor përmes Prishtinës, Shkupit (Maqedoni), Tiranës (Shqipëri), Beogradit dhe Novi Sadit (Serbi) dhe Zagrebit (Kroaci). Për më shumë informacion rreth misionit të OneBeat, klikoni këtu.

Si pjesë e iniciativës së re të diplomacisë së muzikës globale OneBeat, OneBeat Balkans është një iniciativë e Departamentit Amerikan të Departamentit të Shtetit për Çështje Edukative dhe Kulturore, i prodhuar nga Bang në një Can’s Found Sound Nation and Balkan Art Zone, në partneritet me ambasadat amerikane në Shqipëri, Kroacisë, Kosovës, Maqedonisë dhe Serbisë.

[embedded content]
OneBeat Balkans Residenca + Turneu

OneBeat Ballkani do të fillojë me një qëndrim 14 ditor në Malet e Rugovës në Kosovë, ku të gjithë pjesëmarrësit së bashku do të krijojnë muzikë origjinale, të praktikojnë ide muzikore dhe të zhvillojnë projekte për komunitete. Pastaj, pjesëmarrësit vazhdojnë në një turne 10-ditor në Prishtinë (Kosovë), Tiranë (Shqipëri), Shkup (Maqedoni), Novi Sad (Serbi) dhe Zagreb (Kroaci). Gjatë turneut ata do të performojnë para audiencave të ndryshme në Balkan, do të bashkëpunojnë me muzicientë lokal dhe të udhëheqin punëtori me të rinjtë. Gjatë programit 24 ditor, muzikantët e OneBeat Balkans do të përcaktojnë planin e tyre për të ardhmen, zhvillimin e projekte në vendet e tyre, të lidhura me rrjetin përforcues reciprok të ndërmarrjeve shoqërore të drejtuara nga muzika përmes OneBeat.

Kriteret e Pranueshmërisë

Mosha: Aplikantët duhet të jenë 19-35 vjeç përgjatë datave kur mbahet programi. Programi mbahet nga 01.02.2019 – 24.02.2019

Cilat shtete apo teritore mund të marrin pjesë?
Kosova, Shqipëria, Maqedonia, Serbia dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Aplikantët nga Amerika duhet të jenë ONE BEAT Alumni.

Informata të rëndësishme për aplikantët:
Muzikantë nga të gjitha fushat inkurajohen që të aplikojnë me ose pa trajnim formal në muzikë. Ne mirëpresim muzikë nga të gjitha zhanret: muzikë tradicionale/folk, hip hop, eksperimentale, elektronikë, jazz, klasike, dizajn të zërit, krijues të instrumentalave, art multimedial apo çfarëdo kombinimi të këtyre stileve. Përveç muzikantëve profesionistë, ne po ashtu ftojmë muzikantë aventurierë të cilët janë organizatorë të komuniteteve, zhvillues të instrumenteve, shkrimtarë, videografë, muzikologjistë, edukatorë, tregimtarë, kërcimtarë dhe fusha të tjera.

Aplikoni këtu: apply.balkans.1beat.org
Nëse keni ndonjë pyetje na shkruani në: [email protected]
Afati i fundit për aplikim: 5 Nentor 2018

OneBeat është iniciativë e Departamentit të Shtetit Amerikan, organizuar nga Bang on a Can’s Found Sound Nation and Balkan Art Zone. Programi është i mbështetur nga Ambasadat e Amerikës në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni dhe Serbi.

Përmbajtjet që i merr Ferizaj24 nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.
Ferizaj24 botohet në www.ferizaj24.info dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.