BitBarista1 560x416 - Braziliani krijon makinën e parë të kafesë me Bitcoin

Siç mund ta vëreni edhe në video, makineria ka një kod QR me të cilin përdoruesit mund të dërgojnë para dhe të paguajnë kafenë. [Braziliani krijon makinën e parë të kafesë me Bitcoin]

Ricardo Reis, një sipërmarrës Brazilian, ka krijuar një makineri kafeje bitcoin për të treguar potencialin monedhës popullore në botë si një para e “programueshme.”

Një video e makinerisë është shpërndarë në Facebook dhe ka bërë xhiron në mediat sociale. Ajo aktivizohet kur dërgohet një sasie bitcoin në portofolin e lidhur me të.

Siç mund ta vëreni edhe në video, makineria ka një kod QR me të cilin përdoruesit mund të dërgojnë para dhe të paguajnë kafenë.

Është pagesa ajo që aktivizon motorin e makinerisë për të bërë kafenë.

Ajo nuk shfrytëzon teknologjinë Lighting Network, por tha Reis tha se do të krijojë një me të.

Nga aspekti teknik, Reis tha se përdor një procesor Raspberry Pi dhe se kishte koduar makinerinë me PHP.

Përmbajtjet që i merr Ferizaj24 nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.
Ferizaj24 botohet në www.ferizaj24.info dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.