ferizaj zeropese.com .... 591 560x350 - Coronavirus në Ferizaj – Këshilla nga Dr. Sylejman Topalli

Rastet pozitive me Coronavirus në Ferizaj

Porosi nga Dr. Sylejman Topalli

Qytetar të nderuar

Sipas informatave të IKSHP-ës në Komunën e Ferizajt janë 18 raste të reja. Ju informoj se të jesh pozitiv,nuk do të thot që je i sëmurë,por infekcioni mund të avancoj në sëmundje.
Çka duhet bërë në këto raste për të ruajtur tjerët nga infekcioni:

NUK KA NEVOJË PËR PANIK

RRESPEKTONI UDHZIMET NGA MSH DHE IKSHPK.

1.Vetizolim brënda familjes,
2.Deri në kalimin e periudhës së inkubacionit prej 14 ditësh dhe përsëritjes së analizave duhet izoluar në dhomë të veçantë dhe me kontaktu vetëm me personin që të sjell ushqimin.
3.Derisa të bjen ushqimin me mbajtë maskë personi i izoluar,
4.pastrimi i vazhdueshëm i duarve me sapun apo të bëjë dezinfektimin e duarve me mjete dezinfektuese.
5.Enët e përdorura të lahen menjëherë me detergjente për enë,( mundësisht të përdoren enë të plastikës për një përdorim),
6.Çdo gjë që prek ,reza,tavolina,të dezinfektohen në mënyrë permanente.
7.Nëse ka banjo të veqatë të përdoret ajo,nëse është e përbashkët,të dezinfdktohet,
8.Të mbahet distanca 1.5 deri 2m.
9.Nëse keni shenja të sëmundjes i informoni institucioet relevante shëndetësore dhe ata do të merren me ju.( dhembje fyti,,kokëdhembje,dhembje të forta të muskujve ,temperaturë të lartë,etj)

Institucionet komunale dhe republkkane janë në përkrahje apsolute.

Në fund ju dëshiroj që periudhën e vetizolimit ta kaloni sa më mirë.Lexoni libra,shikoni filma në TV,më pak emisione për politikë ,më shumë për edukim.Jam më se i bindur që të gjithë do të kaloni mlrë.E gjithë kjo do të kakoj shumë shpejt dhe Majin do ta presim të gjithë shëndosh e mirë.
Rastet e Ferizajt janë unikat.Shumica janë punëtor apo familjar të puntorve.

Përmbajtjet që i merr Ferizaj24 nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.
Ferizaj24 botohet në www.ferizaj24.info dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.