auto 37835050 1733760660044567 7811192476466675712 n15327857701 560x416 - Ja sa litra lëngje duhet të pini në ditë gjatë plazhit

Në temperaturë të lartë, qëllimi i trupit njerëzor është të ruajë temperaturën e brendshme prej 37°.

Por, kur temperature e ambientit rritet, trupi nxehet dhe zemra nis të pompojë më shumë gjak duke zgjeruar përkohësisht enët e gjakut.

Trupi, duhet të largojë nxehtësinë nëpërmjet lëkurës me anë të djersitjes, pas së cilës trupi freskohet.

Për një proces optimal djersitjeje, trupi duhet të konsumojë shumë ujë; mesatarisht 4 litra në ditë në të kundërt, do mungojë procesi i plotë i djersitjes duke shkaktuar në rastin më të lehtë, fryrje të gjymtyrëve, vështirësi në lëvizje, këputje dhe dobësi trupore, dhimbje koke dhe shumë shqetësime të tjera trupore.