auto Pushime15273638631 560x416 - Keni planifikuar të shkoni me pushime? Më parë duhet të bëni këto gjëra

Të udhëtuarit jashtë vendit, është një ndër aventurat më emocionuese që mund të përjetoni. Njiheni me një kulturë komplet ndryshe nga ajo e juaja, dilni nga “zona e sigurisë” në të cilën jeni mësuar të jetoni, dhe mësoni më shumë për veten në një javë se sa që keni mësuar për veten në gjashtë muajt e fundit.

Por janë disa gjëra që duhet t’i bëni para se të udhëtoni.

-Kontrolloni pasaportën dhe vizën

-Paketojuni në mënyrën e duhur

-Telefonojini bankës tuaj

Ndodh shpesh që kur paguani me kredit kartelë në një shtet tjetër, banka t’i anulon transaksionet e jashtme për shkak se e konsideron si një një transaksion të jashtëzakonshëm.Telefonojini bankës për t’i informuar se llogaria juaj bankare do të përdoret nga ju edhe jashtë vendit.

-Mësohuni si të komunikoni

Kur të shkoni në një vend që s’keni qenë më parë, mundohuni t’i mësoni të paktën fjalët bazike për të komunikuar me vendasit. Ka ende vende në botë ku njerëzit nuk flasin anglisht, dhe do ta keni me patjetër që të komunikoni në gjuhën e tyre.

Përmbajtjet që i merr Ferizaj24 nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.
Ferizaj24 botohet në www.ferizaj24.info dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.