te famshmit boterore qe kane iq superiore - Të famshmit botërorë që kanë IQ superiore

Inteligjenca njerëzore është kapaciteti intelektual i njerëzve, i cili karakterizohet nga perceptimi, vetëdija dhe vullneti.

Përmes inteligjencës së tyre, njerëzit posedojnë aftësitë kognitive për të mësuar, formojnë koncepte, kuptojnë, aplikojnë logjikën dhe arsyen, duke përfshirë kapacitetin për të njohur modelet, kuptojnë idetë, planifikojnë, zgjidhin probleme, marrin vendime, mbajnë mend, dhe përdorin gjuhën për të komunikuar. Inteligjenca i mundëson njerëzve të përjetojnë dhe të mendojnë.

IQ është një numër që synon të masë aftësitë njohëse të njerëzve (inteligjenca) në varësi të moshës. Një IQ midis 90 dhe 110 është konsideruar si mesatare; mbi 120, superiore.

te famshmit boterore qe kane iq superiore - Të famshmit botërorë që kanë IQ superiore

Rreth 68% e popullsisë kanë një IQ midis 85 dhe 115. Mund të mos e keni ditur por shumë nga të famshmit ndërkombëtarë, kanë një IQ mbi mesatare.

Në këtë listë bëjnë pjesë politikanë, këngëtarë e shumë yje tjerë të njohur.

E përditshmja spanjolle Marca ka sjell së fundmi një listë të këtyre personave, të cilët kanë pasur mundësinë ta ndërtojnë më mençurisht se askush tjetër. /Telegrafi/

te famshmit boterore qe kane iq superiore 1 - Të famshmit botërorë që kanë IQ superiore

Rowan Atkinson, IQ 178 (Foto: Eamonn M. McCormack/Getty Images/Guliver) 

te famshmit boterore qe kane iq superiore 2 - Të famshmit botërorë që kanë IQ superiore

Donald Trump, IQ – 156 (Foto: Mike Theiler-Pool/Getty Images/Guliver) 

te famshmit boterore qe kane iq superiore 3 - Të famshmit botërorë që kanë IQ superiore

Hillary Clinton, IQ -140 (Foto: Mike Coppola/Getty Images/Guliver) 

te famshmit boterore qe kane iq superiore 4 - Të famshmit botërorë që kanë IQ superiore

Shakira, IQ – 141 (Foto: Noam Galai/Getty Images/Guliver) 

te famshmit boterore qe kane iq superiore 5 - Të famshmit botërorë që kanë IQ superiore

Gerard Pique, IQ – 140 (Foto: Julian Finney/Getty Images/Guliver) 

te famshmit boterore qe kane iq superiore 6 - Të famshmit botërorë që kanë IQ superiore

Natalie Portman, IQ – 140 (Foto: David Livingston/Getty Images/Guliver) 

te famshmit boterore qe kane iq superiore 7 - Të famshmit botërorë që kanë IQ superiore

Emma Watson, IQ – 138 (Foto: Dia Dipasupil/Getty Images/Guliver) 

te famshmit boterore qe kane iq superiore 8 - Të famshmit botërorë që kanë IQ superiore

Paris Hilton, IQ – 132 (Foto: Tommaso Boddi/Getty Images/Guliver) 

te famshmit boterore qe kane iq superiore 9 - Të famshmit botërorë që kanë IQ superiore

Meryl Streep, IQ – 156 (Foto: Theo Wargo/Getty Images/Guliver) 

te famshmit boterore qe kane iq superiore 10 - Të famshmit botërorë që kanë IQ superiore

Matt Damon, IQ -135 (Foto: Matt Winkelmeyer/Getty Images/Guliver) 

te famshmit boterore qe kane iq superiore 11 - Të famshmit botërorë që kanë IQ superiore

Nolan Gould, IQ – 150 (Foto: Joe Scarnici/Getty Images/Guliver)  

te famshmit boterore qe kane iq superiore 12 - Të famshmit botërorë që kanë IQ superiore

Madonna, IQ – 140 (Foto: Paul Zimmerman/Getty Images/Guliver)  

te famshmit boterore qe kane iq superiore 13 - Të famshmit botërorë që kanë IQ superiore

Ashton Kutcher, IQ -160 (Foto: Terry Wyatt/Getty Images/Guliver) 

te famshmit boterore qe kane iq superiore 14 - Të famshmit botërorë që kanë IQ superiore

Jodie Foster, IQ – 132 (Foto: John Lamparski/Getty Images/Guliver) 

te famshmit boterore qe kane iq superiore 15 - Të famshmit botërorë që kanë IQ superiore

Sharon Stone, IQ – 152 (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images/Guliver) 

te famshmit boterore qe kane iq superiore 16 - Të famshmit botërorë që kanë IQ superiore

Arnold Schwarzenegger, IQ – 135 (Foto: Robert Cianflone/Getty Images/Guliver)  

te famshmit boterore qe kane iq superiore 17 - Të famshmit botërorë që kanë IQ superiore

Quentin Tarantino, IQ – 160 (Foto: Isaac Brekken/Getty Images/Guliver ) 

te famshmit boterore qe kane iq superiore 18 - Të famshmit botërorë që kanë IQ superiore

Bill Gates, IQ – 160 (Foto: Dominic Lipinski-WPA Pool/Getty Images/Guliver) 

te famshmit boterore qe kane iq superiore 19 - Të famshmit botërorë që kanë IQ superiore

Nicole Kidman, IQ – 135 (Foto: Emma McIntyre/Getty Images/Guliver)  

te famshmit boterore qe kane iq superiore 20 - Të famshmit botërorë që kanë IQ superiore

Masi Oka, IQ – 189 (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images/Guliver)

Përmbajtjet që i merr Ferizaj24 nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.
Ferizaj24 botohet në www.ferizaj24.info dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.