muzika 780x4391 560x416 - Në Ferizaj, qytetarët i shqetëson muzika e klubeve pas mesnate (Video)

Përveç ndotjeve mjedisore nga gazrat, pluhurat e kanalizimet, qytetarët në qytete të ndryshme të Kosovës po përballen edhe me ndotje akustike.

Një nga problemet më shqetësuese që po përjetojnë banorët e këtyre qyteteve, janë zhurmat që po shkaktojnë klubet e natës.

Jo vetëm për banorët që i kanë në ndërtesa, por edhe në distanca më të largëta, muzika e diskotekave dhe klubeve të natës po shkakton shqetësim e stres për qytetarët.

Për “Zyrën e Ankesave” në RTV Dukagjini, qytetarë nga Peja dhe Ferizaj kanë dërguar video se si muzika zhurmon në orët e vona pas mesnate.

Sipas disa matjeve private, vlerësohet se niveli akustik në Kosovë është 20 për qind më i lartë se sa i lejuari.

Përmbajtjet që i merr Ferizaj24 nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.
Ferizaj24 botohet në www.ferizaj24.info dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.