policia 2 780x439 1 730x440 11 560x416 - Operacioni “Mbrojtja e pyjeve 2021”, policia në Ferizaj arreston dy persona

Drejtoria Rajonale e Policisë në Ferizaj ka vazhduar zbatimin e planit operativ “Mbrojtja e pyjeve 2021” lidhur me prerjen e pyjeve dhe transportit ilegal të drunjve.

Në kuadër të këtij aksioni, policia mbrëmë në Pleshinë e Epërme të Ferizajt, ka hasur në dy persona të dyshuar, me dy traktor të ngarkuar me drunjtë.

Të njëjtit, policia i ka shoqëruar në stacionin policor të Ferizajt dhe pas intervistimit, me vendim të Prokurorit të PTH-Ferizaj, të njëjtit janë dërguar në mbajtje për 48 orë .

Policia e Ferizajt nga data 26 prill – 18 maj 2021, ka realizuar 363 pika kontrolli, duke arrestuar tre persona, ka iniciuar pesë raste penale dhe ka konfiskuar 6 mjete për transportin e drunjtëve, si dhe një sasi të konsiderueshme e drunjtëve.

Drejtoria Rajonale e Policisë në Ferizaj do të vazhdojë me aktivitete të tilla edhe në ditët në vijim, në parandalim të prerjeve të pyjeve dhe transportit ilegal të drunjve, thuhet në njoftim.