qytetet fantazme te perkryera per te kaluar festen e halloween foto 560x416 - ‘Qytetet fantazmë’ të përkryera për të kaluar festën e Halloween (Foto)

Dikur ishin qytete përplot me njerëz, biznese të suksesshme dhe me vegjetacion të përkryer. Por, siç tregojnë këto fotografi – nuk janë më.

Imazhet e mahnitshme janë marrë prej përmbledhjes ‘Qytetet fantazmë’ të Chris McNab, ku shfaqen zonat e humbura prej një fshati të braktisur në Itali, deri te një minierë ari që e ka humbur shkëlqimin, transmeton Telegrafi.

Arsyet janë të ndryshme, pse këto vendbanime janë braktisur, por kryesisht ka të bëjë me dështimin e industrisë lokale, tërmeteve, shpërthimeve të vullkaneve, luftërave apo konflikteve të ndryshme nëpër zona.

Mbi të gjitha, janë hapësira të frikshme dhe të përkryera në të njëjtën kohë, që do t’ju fusnin dridhje në tërë trupin për këtë Halloween.

Ende nuk dihet, nëse në ndonjërën prej tyre, do të organizohet ndonjë festë, për ata më të përkushtuarit për drithërimat e kësaj date. /Telegrafi/

qytetet fantazme te perkryera per te kaluar festen e halloween foto - ‘Qytetet fantazmë’ të përkryera për të kaluar festën e Halloween (Foto)

qytetet fantazme te perkryera per te kaluar festen e halloween foto 1 - ‘Qytetet fantazmë’ të përkryera për të kaluar festën e Halloween (Foto)

qytetet fantazme te perkryera per te kaluar festen e halloween foto 2 - ‘Qytetet fantazmë’ të përkryera për të kaluar festën e Halloween (Foto)

qytetet fantazme te perkryera per te kaluar festen e halloween foto 3 - ‘Qytetet fantazmë’ të përkryera për të kaluar festën e Halloween (Foto)

qytetet fantazme te perkryera per te kaluar festen e halloween foto 4 - ‘Qytetet fantazmë’ të përkryera për të kaluar festën e Halloween (Foto)

qytetet fantazme te perkryera per te kaluar festen e halloween foto 5 - ‘Qytetet fantazmë’ të përkryera për të kaluar festën e Halloween (Foto)

qytetet fantazme te perkryera per te kaluar festen e halloween foto 6 - ‘Qytetet fantazmë’ të përkryera për të kaluar festën e Halloween (Foto)

qytetet fantazme te perkryera per te kaluar festen e halloween foto 7 - ‘Qytetet fantazmë’ të përkryera për të kaluar festën e Halloween (Foto)

qytetet fantazme te perkryera per te kaluar festen e halloween foto 8 - ‘Qytetet fantazmë’ të përkryera për të kaluar festën e Halloween (Foto)

Përmbajtjet që i merr Ferizaj24 nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.
Ferizaj24 botohet në www.ferizaj24.info dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.