sized snapchat1 560x410 - Snapchat me më pak përdorues pas dizajnit të ri të aplikacionit

Snapchat kishte më pak përdorues aktivë në fund të shtatorit sesa Wall Street priste, pasi një ri-dizajnimi të papëlqyeshëm të aplikacionit të imazheve të fotografive goditi rezultatet për një çerek të dytë, mes konkurrencës së ashpër nga Instagram dhe Facebook.

Pronari i Snapchat tha të enjten se numri i përdoruesve të përditshëm aktivë në aplikacion ra në 186 milionë në tremujorin e mbyllur më 30 shtator, nga 188 milionë tre muaj më parë.-përcjell arbresh.info

Shifra, e shikuar gjerësisht nga investitorët dhe reklamuesit, gjithashtu humbi vlerësimin mesatar të analistëve prej 187.56 milionë, sipas të dhënave nga Refinitiv.

Megjithatë, të ardhurat e përgjithshme të Snapchat u rritën rreth 43 për qind në 297.7 milionë dollarë, duke kapërcyer pritjet e Wall Street prej 283.2 milionë dollarë.

Ri dizajnimi i Snapchat, që ka për qëllim krijimin e një shërbimi më të personalizuar për përdoruesit, ka luftuar për të tërhequr më shumë përdorues që nga fillimi i vitit të kaluar dhe versionet më të reja të aplikacionit janë kritikuar për të qenë shumë konfuze për t’u përdorur.

Ndërkohë, Facebook ka fituar më shumë përdorues duke prezantuar karakteristika të ngjashme me Snapchat në shërbimin e shkëmbimit të fotografive Instagram dhe aplikacionet e tjera.

Numri i reklamuesve aktivë në Snapchat mbetet i vogël krahasuar me atë në Facebook dhe Instagram, megjithëse shifra po rritet vazhdimisht, thanë analistët në Stifel të mërkurën, duke cituar të dhënat nga Merkle.

Snap tha se të ardhurat mesatare për përdorues u rritën në $ 1.60 në tremujorin e tretë, nga $ 1.17 një vit më parë. Shifra u rrit 14 për qind nga tremujori i mëparshëm.

Humbja neto u ngushtua në 325.1 milionë dollarë ose 25 cent për aksion, nga 443.2 milionë dollarë ose 36 cent për aksion një vit më parë.

Snap gjithashtu tha se pret të ardhurat e tremujorit të katërt prej 355 milionë deri 380 milionë dollarë. Analistët po prisnin të ardhura prej 371 milionë dollarësh.

Përmbajtjet që i merr Ferizaj24 nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.
Ferizaj24 botohet në www.ferizaj24.info dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.