internet falas ne trenat zvicerane ne 2019 560x416 - Internet falas në trenat zviceranë në 2019
internet falas ne trenat zvicerane ne 2019 - Internet falas në trenat zviceranë në 2019

Udhëtarët aktualisht nuk mund t’i qasen internetit falas në trenat e SBB. Kjo do të ndryshojë: Kompania hekurudhore do të zhvillojë një test të teknologjisë në vitin 2019 nën emrin SBB «FreeSurf», internet falas në tren.

Modeli në fjalë u ofron klientëve një lidhje më të shpejtë me Internetin me më shumë gjerësi se sa WLAN në tren, thuhet në një njoftim.

Interneti i lirë i bazuar në telefonat celularë me 3G / 4G kishte probleme për shkak se sinjalet pa tel të shumë përdoruesve u bllokuan dhe transferoheshin në disa lidhje nga treni në rrjetin celular.

Zgjidhja e re gjithashtu lejon përdorimin e shpejtë të 5G në trena. Testi i teknologjisë zhvillohet në trenat që qarkullojnë në linjat Zurich-Gjenevë, St. Gallen-Lausanne dhe Basel-Biel.

Udhëtarët kanë nevojë për një aplikacion app SBB «FreeSurf» për internet. Pas hyrjes në tren, pasagjeri hap këtë aplikacion. Por ai nuk duhet të paguajë për lidhjen. Për t’u regjistruar, përdoruesit duhet të sigurojnë numrin e telefonit të tyre celular.

Qëllimi i këtij testimi është të ofrojë internet falas në të gjithë trenat me distancë të largët nga SBB prej viti 2020 e tutje.

Përmbajtjet që i merr Ferizaj24 nga burime tjera nuk i nënshtrohen licencës Creative Commons 1.0, e cila përndryshe është e zakonshme, për përmbajtjet të cilat i plason kjo platformë mediatike. Ju lutemi, konsultohuni me buruesit për marrje të përmbajtjeve të tilla.
Ferizaj24 botohet në www.ferizaj24.info dhe mund të merren në tërësi, sipas licencës Creative Commons 4.0.